Olaf Kopvillem - CD'l
Kas keegi teab, kas Olaf Kopvillem'il on ilmunud ka mõni CD ja kust seda võiks saada?
Mait
Olaf Kopvillem - CD'l
Huvitav lugu. Mul on sama mure, sisestasin Google'sse otsingu ja jõudsin siia Kanada-Eesti kodulehele.
Aga kahjuks pole keegi sulle midagi vastata osanud.
Ma kahtlustan, et Olaf Kopvillemit noorem põlvkond Kanadas ei teagi ja vanemad ei kasuta seda foorumit. Ma üldsegi imestan väheke, et siin veel eestikeelne vestlus aset leiab, aga tubli igatahes.
Vahest on kellelgi midagi mp3 kujul?
Näiteks "Naabri sünnipäev"?
Olaf Kopvillem - CD'l
Huvitav lugu. Mul on sama mure, sisestasin Google'sse otsingu ja jõudsin
siia Kanada-Eesti kodulehele.
Mul on olemas kolme Olaf Koppvillemi vinüülplaadi ümbervõte kassetile:
1."Vindilised viisid"
2."Viise ja vinte"
3."Lenda, lenda, lepalind"
Teisel ja kolmandal plaadil laulab lisaks Olaf Kopvillemile veel Leida Järvi.
Naabri sünnipäevalugu, mile tegelik pealkiri on "Klunker",asub plaadil "Viise ja vinte".
Kui on nende lugude vastu huvi, siis võtke ühendust, kuigi nende viimine mp3 kujule võtab kenakesti aega, sest nad tuleb kõik reaalajas arvutisse salvestada.
Olaf Kopvillem - CD'l
:)
Mida oligi tarvis tõestada.
Tahad pagulaseesti kultuurist rääkida, tasub seda teha kodumaal, sest väljaspool Eestit on selle eestlusega nagu on, noorem põlvkond 90% kõik ämericlased ja canadalased ja ei tea mingist Eestist midagi.
Ülejäänud 10% eesti noorte ees, kes veel läänes eesti keelt oskavad- müts maha.
Värsked emigrandid kõik raha peal väljas ja neil täitsa pohlad mingist eestlusest, unustavad eesti keele ühe aastaga ära. Normaalne ju.
Kopvillemit kuulates tabasin ennast mõttelt, et vend oli plaadi tegemise ajal elanud Kanadas ligi 30 aastat ja aksendi varjugi polnud. Olid hoopis mõningad huvitavad sõnad, mis meil Eestis tulid kasutusele alles 15 aastat tagasi peale nõuka aja lõppu (näiteks "snack")ja laenuintressist ei teatud kah siin enne midagi. Nõuka ajal nagu ei saanudki päris 100% laulu tekstist aru, eks ma olin laps ka siis veel :)
Nii, Märt, aitäh sulle vastamast.
Kas selle Klunkri suudad arvutisse mp3'eks ajada?
Mul endal "Vindilised Viisid" vinüülina, kunagi Kanada sugulaste poolt saadetud, putitasin veneaegse plaadimängija korda ja teen arvutisse mp3 failideks (kahjuks koos krõpsudega), pärast panen enda tarbeks CD peale. Äkki vahetaks?
Edaspidi võiks need Kanada eestlased rahule jätta ja omavahel meili teel suhelda, kui huvi on.
Olaf Kopvillem - CD'l
Leidsin täna Ftp serverist kolm Olaf Kopvillemi plaati, aga ei leia sealt pealt Klunkeri nimelist laulu. Oskab keegi öelda kas laulude arv on õige:
Lenda, lenda lepalind - 8 lugu
Viise ja vinte - 8 lugu
Vindised viisid - 9 lugu
Caius
Olaf Kopvillem - CD'l
väljaspool Eestit on selle eestlusega nagu on, noorem põlvkond 90% kõik
ämericlased ja canadalased ja ei tea mingist Eestist midagi.
Ülejäänud 10% eesti noorte ees, kes veel läänes eesti keelt oskavad- müts
maha.
Erkkikene,
Palun ära räägi asjadest millest sul pole otseseid teadmisi!
90% Kanadalased ja Ameeriklased??? Mitte Kanadalased - see on kindel!
Kanadas on teistsugune kultuur kui Ameerikas. USAs tahetakse, et imigrant unustaks oma sünnimaa ja sulaks Ameerika kultuuri.
Kanadas pühitsetakse meie erinevusi ja seega on meil lihtsam säilitada oma keelt ja kultuuri siin maal.
Pean tõdema et jah, paljud need kes abielluvad mitte-Eestlastega, kaovad meie ühiskonnast. Tunnen mitmeid kes on abiellunud mitte-Eestlastega, kus lapsed räägivad Eesti keelt ja abikaasad on ka keele ära õppinud.
Eestlane olla on Uhke ja Hea! Nii oleme meie siin elanud.
Selle pärast palun, tule meile külla. Külasta meie Eesti koole, Lasteaeda, Gaide, Skaute, Korporatsioone, Suvekodusi, kirikuid, jne..... siis näed et ei saa kuidagi viisi olla 90% nagu sa ütlesid.
Meie noori (teist generatsiooni Kanadas sündinud) kiidetakse pidevalt kui nad Eestit külastavad, et kuidas on võimalik, et nad nii ilusasti veel Eesti keelt oskavad. Ühe pojaga oli selline lugu, et püüti arvata millisest nurgast Eestist ta on pärit, kuna tal oli mingi eriline murrak. Mitte ei arvatud et ta välis-Eestist on tulnud.
Tervitusi!
Olaf Kopvillem - CD'l
Vabandust, Anna Nüüm ja teised, kui kedagi solvasin.
Ei tahtnud pahasti öelda ja Kanadas ei ole käinud ja oma silmaga näinud. Üldistuse tegin oma isiklike sugulaste põhjal, keda on Torontos terve suur suguvõsa. Eesti keelt valdab neist ainult vanem generatsioon (enne sõda Eestis sündinud). Nooremad (30-40) ei ole keegi seda mõttetut keelt enam ära õppida viitsinud ja lapsed isegi ei tea vist, mis imelik sibulamaa see Estonia selline on. Suhtumise asi ja kodune kasvatus. Samas ka mõistetav- praktilisus ennekõike, ei mingit mõttetut Eesti teemalist nostalgitsemist.
Maitse asi.
Olaf Kopvillem - CD'l
Mul on olemas kolme Olaf Koppvillemi vinüülplaadi ümbervõte kassetile:
1."Vindilised viisid"
2."Viise ja vinte"
3."Lenda, lenda, lepalind"
Teisel ja kolmandal plaadil laulab lisaks Olaf Kopvillemile veel Leida
Järvi.
Naabri sünnipäevalugu, mile tegelik pealkiri on "Klunker",asub plaadil
"Viise ja vinte".
Tere
Oskad Sa öelda mitu laulu neil pllatidel on. Saaks kontrollida kas kõik on olems.
ette tänades
Caius
Olaf Kopvillem - CD'l
Olaf Kopvillemi plaatidel on järgmised lood:
A.Vindilised viisid:
1.Pastoraal
2.Puhkus
3.Eluloolised märkmed
4.Nii me elame
5.Tsivilisatsioon
6.Immigrant Austriast
7.Jõulud
8.Võta käru ja käruta
9.Sauna taga tiigi ääres
B.Viise ja vinte:
1.Videvik
2.Arm küll polnud see
3.Romanss
4.Sügisüksildus
5.September
6.Cachita
7.Sularaha eest
8.Rio Grand
9.Koduigatsus
10.Klunker
C.Lenda, lenda, lepalind
1.Lenda, lenda, lepalind
2.Rannal
3.Rohutirts
4.Kevadtuul ja sina
5.Ball
6.Sügis
7.Igatsus
8.Sigarett
9.Üks naljakas laul
Olaf Kopvillem - CD'l
Mina sooviksin küll endale Kopvillemi plaate - olgu need siis kas vanad originaal LP'd või CD'le ümber võetud Mp3'ed. Kopvillem on nii oma sõnumilt kui muusikalt selleks liig hea, et lasta tal unustusehõlma vajuda.
Mul endal on kunagi (loe: Nõukaajal) Kanadast kodu Eestisse toodud makilint, mille kvaliteet kahjuks ei kannata kriitikat juba ammu - lihtsalt aeg on oma töö teinud. Tean, et Eesti Raadio fonoteegis on ka üht-teist olemas, kuid hetkel täpsem ülevaade seal olevatest lugudest puudub.
Olaf Kopvillem - CD'l
Loodetavasti, tema lapsed, Peeter ja Katrin võtavad seda asja käsile ja lasevad nende väga andeka isa sõnadel ja viisidel elada edasi tulevikku.
See oleks tänuväärt nii siinpool kui sealpool suurt lompi.
Olaf Kopvillem - CD'l
Kas oskate ka öelda, mis aastal need Olaf Kopvillemi kolm plaati ilmusid? Aitäh, kui vastate!
Olaf Kopvillem - CD'l
Kas oskate ka öelda, mis aastal need Olaf Kopvillemi kolm plaati ilmusid?
Aitäh, kui vastate!
Esimene - 1962. Teiste ümbrisel inf puudub.
Olaf Kopvillem - CD'l
Olen tudengipõlves 1963... 1968 laulnud koos tänaseks juba manalamehest parima sõbraga nei kõikki kolme plaadi laule. Vanad sõbrad - praegused pensionärid heidavad kokkutulekutel alati ette, et miks ma ei laula enam neid laule.
Vastus lihtne - ei mäleta kõikki sõnu. Tegelikult oleks väga tahtnud laulda.
Viisid on ju väga lihtsad. Siit ka minu palve - kui on võimalik, siis kuidas on võimalik saada neid kolme plaadi lugusid kas kassetil või lihtsalt laulude sõnu.
(CD-st pole midagi kuulnud ega oska ka unistada)
Ette tänades mingigi abi eest
Raivo Sõmer
Tel 5045933
Fax 6544482
Olaf Kopvillem - CD'l
Tere.
Hakkasin huvi tundma Kopvillemi 3 plaadi kohta ja jõudsin sellele foorumile. Postitus küll vana, aga proovin ikkagi. Nimelt tahaks ka endale need 3 plaati soetada, CD oleks muidugi hea: Kas on see võimalik?
Lugupidamisega
Enn
Olaf Kopvillem - CD'l
Huvitav lugu. Mul on sama mure, sisestasin Google'sse otsingu ja jõudsin
siia Kanada-Eesti kodulehele.
Ma kahtlustan, et Olaf Kopvillemit noorem põlvkond Kanadas ei teagi ja
vanemad ei kasuta seda foorumit. Ma üldsegi imestan väheke, et siin veel
eestikeelne vestlus aset leiab, aga tubli igatahes.
Järgmisel nädalal toimub suur eestlaste kasutatud asjade müük (Hiigelbazaar, http://www.eesti.ca/calendar/eventView.php?Event_ID=668 ). Seal on tavaliselt hunnikute viisi LP'sid, tôenäoliselt ka Kopvillemi omasid. Kui sa oled tôsiselt huvitatud, ma vôin seal ringi tuhnida ja sulle midagi välja otsida. Need ei tohiks rohkem maksta kui $1. Saatekulu on vôib-olla $5-6. Kas oled huvitatud mingist konkreetsest plaadist, anna teada.
Olaf Kopvillem - CD'l
Huvitav lugu. Mul on sama mure, sisestasin Google'sse otsingu ja jõudsin siia Kanada-Eesti kodulehele.
Ma kahtlustan, et Olaf Kopvillemit noorem põlvkond Kanadas ei teagi ja vanemad ei kasuta seda foorumit. Ma üldsegi imestan väheke, et siin veel eestikeelne vestlus aset leiab, aga tubli igatahes.
Olaf Kopvillem - CD'l
Kas keegi teab, kas Olaf Kopvillem'il on ilmunud ka mõni CD ja kust seda
võiks saada?Mait
Ametlik väljalase seni puudub. Mitteametlik olemas.
ENG