Eesti Elu

<< Back to EE newssite

Eesti Elu Foorumid

Back to the forum index
Lineaarne

soov kolida Canadasse!

postitatud Erki poolt, Sunday, August 03, 2008, 10:39

Tere,
oleme Eesti pere, 8-aastase poisi ja novembris sündiva lapsega. Meil on suur soov kolida Canadasse püsivalt elama ja töötama. Ise olen hariduselt IT spetsialist, rahvusvahelise sertifikaadiga ja samuti on kogemust metallitööstuse/ehituse alal. Naine lõpetab kõrgkooli ärijuhtimise alal ja omab kogemust teeninduse juhtimises. Inglise keel on mõlemal hästi suus plus oskame ka vene ja soome keelt. Sooviksime luua tutvusi Torontos elavate eestlastega, et saada informatsiooni sinna kolimise ning sealse töö ja elu kohta, samuti selle kohta kuidas toimib sealne eesti keelne haridussüsteem. Ootame väga teie kirju aadressile ericerki@gmail.com
Tervitustega Eestimaalt!

8448 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Silvi poolt, Tuesday, August 05, 2008, 16:36 @ Erki

samuti selle kohta kuidas toimib sealne eesti keelne haridussüsteem.

Tere Erki!
Luban teistel vastata elamis / töötamise kohta.
Koolist oskan vastata.
Torontos (ega mujal Kanadas) ei ole võimalik õppida eesti keelses koolis. (päevakoolis)

Torontos tegutsevad:
Toronto Eesti Seltsi (TES) Lastead - laupäeva hommikuti, 3 - 7 aastastele lastele. Väiksemad mudilased võivad koos vanematega osaleda nendele mõeldud mängurühmas.
TES Täienduskool (algkool) - teisipäeva õhtuti
TES Keskkool ja Gümnaasium - esmaspäeva õhtuti

Niisiis on võimlik lapsel käia eesti koolis mudilaseast kuni 17-18 aastaseni.

Kui soovite rohkem infot: test_kkg@yahoo.ca

8198 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Jüri poolt, Tuesday, August 12, 2008, 13:49 @ Erki

;-)

Väliseestlased on sellevõrra pasiivsed, et vaevalt nad soovivad tegemist teha Eesti eestlastega. Oma kõht on ju kõige lähemal. Uuri ikka ise kõikk järgi ja ära looda väliseestlaste peale. Eestlus on ainult nende jaoks sõna, muud ei midagi.

Jõudu Teile!!!

8038 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Silvi poolt, Thursday, August 14, 2008, 11:12 @ Jüri

;-)

Väliseestlased on sellevõrra pasiivsed, et vaevalt nad soovivad tegemist
teha Eesti eestlastega. Oma kõht on ju kõige lähemal. Uuri ikka ise kõikk
järgi ja ära looda väliseestlaste peale. Eestlus on ainult nende jaoks
sõna, muud ei midagi.

Jõudu Teile!!!

Jüri, see pole sugugi tõsi! Kas sul on halvad kogemused olnud?
Eestlus on ainult meie jaoks sõna???
Kahju et sa nii arvad.
Palun loe tihedamini EestiElu ja näed kuivõrd vale see lause on.

7982 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Erki poolt, Monday, August 18, 2008, 11:11 @ Silvi

;-)

Väliseestlased on sellevõrra pasiivsed, et vaevalt nad soovivad

tegemist

teha Eesti eestlastega. Oma kõht on ju kõige lähemal. Uuri ikka ise

kõikk

sõna, muud ei midagi.

Jõudu Teile!!!

Kahju et sa nii arvad.

Tere!
Tänan teid vastuste eest ning võin omalt poolt öelda, et neid keda ise tunnen, (välis Eestlasi), on toredad inimesed. Kahjuks küll ma ei tunne Canadas kedagi, aga loodan saada sinna tutvusi et arendada seal seda mida teen oma ametis. Ning viia pere sinna elama. See on meie pere südame soov.
Põhjused on selleks suured.
Soovin tutvuda samuti Canada Eestlastega kes arendavad kõrgtehnoloogiat IT alal. Samuti Energia tootmise ja biotehnoloogia alal.

7861 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Jüri poolt, Thursday, August 21, 2008, 12:22 @ Silvi

;-)

Väliseestlased on sellevõrra pasiivsed, et vaevalt nad soovivad

tegemist

teha Eesti eestlastega. Oma kõht on ju kõige lähemal. Uuri ikka ise

kõikk

sõna, muud ei midagi.

Jõudu Teile!!!

Kahju et sa nii arvad.

Jah Mul on halbu kogemusi. Lubavad aga ei täida. Kolisin välismaale kunagi, kus mulle lubati töö ja elamine, väliseestlased olid need kes lubasid. Müüsime Eestis kõik elamise jne maha ning läksime perega välismaale.
seal kohapeal tuli esile suur pettumus. Polnud seda mida oli lubatud. Mõelge mis siis juhtus. Reisisime tagasi kodumaale kus polnud meil midagi enam. Mul on 2 last ja naine. Kahjuks pettusin!
Soovin et inimesed oleksid realistid selles osas.

7788 views

soov kolida Canadasse!

postitatud martinmartiini poolt, Wednesday, September 10, 2008, 02:17 @ Jüri

Jah Mul on halbu kogemusi. Lubavad aga ei täida. Kolisin välismaale
kunagi, kus mulle lubati töö ja elamine, väliseestlased olid need kes
lubasid. Müüsime Eestis kõik elamise jne maha ning läksime perega
välismaale.
seal kohapeal tuli esile suur pettumus. Polnud seda mida oli lubatud.
Mõelge mis siis juhtus. Reisisime tagasi kodumaale kus polnud meil midagi
enam. Mul on 2 last ja naine. Kahjuks pettusin!
Soovin et inimesed oleksid realistid selles osas.

on hea vana eesti ytlus ... "Loll saab kirikuski peksa" .. iga inimene teab ise mille eest peksa on saanud.

7444 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Mimmu @ poolt, Thursday, March 26, 2009, 16:27 @ martinmartiini

"Loll saab kirikus ka peksa..." Eks see parastamine kuulub ikka ka uus-eestluse juurde.

5539 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Ain poolt, Thursday, March 03, 2011, 02:22 @ martinmartiini

Siit tuleb ehedalt välja teine vanasõna... "Eestlase lemmik toit on teine eestlane"

Olen pettunud paljudes juba kooli ajal sain ar, et kõige parem sõber kes sind ei peta kunagi on koer...

Kurat - kui keegi palub abi ja sul pole võimalik või tahtmist aidata SIIS ÄRA KOBISE. Aga kes saab see aidaku ja olen kindel, et sind peetakse meeles

2307 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Usamees poolt, Saturday, October 11, 2008, 04:30 @ Erki

Canada ainus + USA ees on et seal on legaalne prostitutsioon ......Muidu nii kui yle piiri Vancover BC sattud tuleb meelde kylatee ja maakolkad eestis

7067 views

soov kolida Canadasse!

postitatud glitch poolt, Monday, October 20, 2008, 17:54 @ Usamees

Eesti kylateid m66da s6ites paistab kindlasti taustal vana vulkaaniline Mt Baker ja oled iga kell paari tunni kaugusel maailma parimatest suusakuurorditest, ookeanist, vihmametsadest ja vaaladest
:-D
Ja kylateed on kindlasti kiirteed ka. Eks sellep2rast Vancouver olympiam2ngude toimumispaigaks valiti - romantiline nagu vana Nuustaku! ;-)

Canada ainus + USA ees on et seal on legaalne prostitutsioon ......Muidu
nii kui yle piiri Vancover BC sattud tuleb meelde kylatee ja maakolkad
eestis

6928 views

soov kolida Canadasse!

postitatud jarmo vollila poolt, EU, Sunday, October 04, 2009, 09:35 @ Usamees

Oled ikka kindel, et sa ise USA-s legaalselt? Paljud "uuseestlased" seda pole. USA-s ca 2-3 milj illegaali, CA 40-50 000. Kuritegevust, vaesust, eluiga, sallivust teiste kultuuride, tervishoiu garantiid, haridust ei tahaks vôrreldagi.
Aga peaasi, et igayks oleks rahul. Relvadega käite kyll pro tasemel maailmas ringi!

4783 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Mark @ poolt, Tuesday, April 21, 2009, 09:53 @ Erki

Tere!

Tahaks sõita mais/juunis Kanadasse Torontosse või Vancouverisse.

Otsin eestlasi kellega saaks suhelda.

Sain alalise elamisloa ning sooviks kontakte ning abi elamispinna ja töökoha leidmisel.

Erialalt Olen elektriinsener, kuid olen foorumitest lugenud, et ilma Kanada töökogemuseta ei taheta kohe tööle võtta.
Olen töötanud autojuhi, elektriku, viimistlejana.

Palun kirjutage markiga@yahoo.com

5466 views

soov kolida Canadasse!

postitatud glitch poolt, Tuesday, April 21, 2009, 11:34 @ Mark
edited by glitch, Tuesday, April 21, 2009, 12:10

Kortereid leiab Craigslistist, töökohtasid tihtipeale ka.
http://vancouver.en.craigslist.ca/
http://toronto.en.craigslist.ca/

Toronto ja Vancouver on kaks ülimalt erinevat linna - soovitaksin eelnevalt uurida, kumb iseloomule rohkem sobiks. Toronto on Kanada New York, Vancouver on San Francisco. Mina elan Vancouveris ja ei kujutaks näiteks Torontos elamist ettegi - liiga külm ja paha:-)

http://ask.metafilter.com/88357/Toronto-vs-Vancouver-What-do-you-have-to-offer-for-ever...

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080315135721AAGJG7Z

http://www.city-data.com/forum/canada/88861-had-asked-toronto-vs-vancouver-3.html

jne...

5434 views

soov kolida Canadasse!

postitatud Soovitaja poolt, Sunday, October 04, 2009, 15:14 @ Erki

Soovitan tõsiselt kaaluda seda mõtet. Vahemaad on suured ja hinnad kallid. Poodides toit võrreldes Eestiga tunduvalt kallim. Laste asjad aga justkui kümne aasta tagused. Tänavad lagunend ja autod vanad. Auto kindlustus on meeletu kallis. Kui ostad maja, siis pead maamaksu kusagi 50 000 eek iga aasta juurde taguma. Interneti ajastu on kanadast suure kaarega mööda käinud. Kõike pead paberi peal ajama ja see võtab meeletult aega. Peale hoki mida tuleb igast august pole suurt midagi huvitavat. Käi vaata kuidas litrit taga aetakse ja maksa hirmsat pappi. See on kanada teater.
Need õiged väliseestlased on juba vanad ja väetid. Keskealin põlvkond aga on parajd nihverdajad, kes kõik on oma kasu peale väljas. Käia aga kõvasti pappi välja küll siis aidatakse. Arstiabi aga on üli kallis. Hambarst on justkui röövel.
USA on ikka suuremate võimaluste maa. Kanadas on ka pätte sisginenud piisavalt, nii et päevasel ajal võidakse liinibussis kellelgi noaga pead maha nüsida.
Kliima aga näiteks Torontos veelgi külmem tuulisem ja vastikum kui eestis, sest asetseb see suurte järvede vahel.
Proovi järele ja pärast meenuta mu sõnu!

4775 views

soov kolida Canadasse!

postitatud eelmisele...ja uutele tulijatele Kanada poolt, Monday, October 05, 2009, 00:32 @ Soovitaja

Kuule see jutt kyll nyyd jama, mis kokku kirjutasid. Kas Sa pole ammu Eestis kainud? Hinnad ikka seal juba palju vagevamad kui Kanadas. Pole sel elul siin Kanadas mitte kui midagi viga. Arstiabi on taiesti normaalne, taskukohane ka vaikese sissetulekuga peredele. Ja kriminaalsust siin ei anna Eestiga vorrelda ikka yldse- siin ikka tunduvalt turvalisem. British Columbia's on autokindlustus ka tunduvalt odavam kui Ontarios. Naiteks BC provintsi Health Care maksab laste hambaravi 80%, peredele kel vaiksem sissetulek. Ainult julget peale hakkamist on vaja. Kui on ikka tahtmine tulla Kanadasse, siis miks mitte. Eriti kui on tulek perega, vaga soodne elamiseks. Jaksu!!!

4765 views

soov kolida Canadasse!

postitatud õige jutt poolt, Sunday, October 11, 2009, 21:32 @ eelmisele...ja uutele tulijatele Kanada

See jutt ei ole jama midagi. Canada sai, leib maksab 3-4 dollarit. Eestis aga 10.- eek. Sama on ka muu toiduga. Eesti toidukraami hinnad on ikka väga odavad. Mis aga riietusse puutub siis võrreldes USA-ga on vahe ikka kolmekordne. Arstiabi hinnad on normaalsusest kaugel. Eestis on arstiabi siiani tasuta. Tasuda tuleb ainult mõne eriala arsti visiidi eest paarsada krooni. Ka suuremaid operatsioone toetab haigekassa. Laste hambaravi makstakse Eestis täielikult kinni. Autokütus on ka tunduvalt kallim kui USA-s. Lisaks kui arvad et Canadasse kolides saad venelastest lahti, siis üllatus, üllatus, Canadas on venelasi igal sammul. Lisaks igasugu pilusilmad ja hindud. Kriminaalsust annab ikka võrrelda küll Eestiga. Mida aeg edasi seda turvalisem Eestis on, sest Eestis puudub selline assimilantide ja migrantide sissevool igast maailma nurgast nagu see on Canadas. Pole see Canada enam midagi nii turvaline. Pätte jagub piisavalt ja litsindus õitseb ka hästi. Kus aga litsimajad, seal ka kurjategijad ja narkoärikad. Eestis on prostitutsiooni vahendamine keelatud ja seega ka vastavad majad. Canadas aga on see lubatud ja palju nendes majades vaeseid tüdrukuid orjadena peetakse pole teada. Pätid võtavad ju meelitavad ju tüdrukud riiki, siis võtavad passi ära ja sunnivad keha müüma. Keelt ei oska ja kuhugile kaebama minna ka ei julge, sest muidu saadavad tagasi kodumaale. Jube! No eks olümpia ajal ole nüüd kogu maailma litsidel suur pidu Canadas. Põhjamaad Euroopas üritavad ikkagi keha müümist piirata. Canadas aga on see suur bisnis!
Palka võid rohkem saada kuid teisipidi tambid selle jälle kuludesse tagasi. Ja pane tähele, elad venelaste keskel, sest neid kolib aina juurde!

4703 views

soov kolida Canadasse!

postitatud glitch poolt, Monday, October 26, 2009, 13:44 @ õige jutt
edited by glitch, Monday, October 26, 2009, 14:01

Piim ja leib võivad siin küll kallimad olla, aga muud asjad kompenseerivad vähemalt minu jaoks selle suure hinnavahe küll täielikult ära. St. näiteks puu-ja juurviljade ja tervislike variantide koha pealt ei ole mingit erinevust. Tuleb lihtsalt teha seda mis kohalikud teevad. Costco hulgimüük on peredele hea lahendus, nurgapoed on ülehinnatud kaubaga ja vaid hädaolukordadeks, Safeways tuleb jälgida klubikaardi-hinnaalandusi jne. - nii saab odavamaltki läbi kui Eestis. Tasub ka arvesse võtta, et enamik inimesi jõuab oma siinse palga eest seda leiba ja piima ka ostetud, sest palgad on tegelikult ju ikka kaks-kolm korda Eestist suuremad.

Venelaste vastu ei ole mul midagi, aga olen siin veedetud kahe aasta jooksul ühe korra isiklikult kohanud. Eestiga võrreldes on nad täiesti nähtamatud - võibolla ka sellepärast, et riiki ka igasugu kaake sisse ei lasta kes näiteks Tallinna tänavatel häält teevad. Legaalsest prostitutsioonist kuulen esimest korda, aga võibolla lihtsalt ei ole huvi selle vastu olnud :-) Vahemaad võivad Toronto kandis suured olla kui esimene suvaline korter 2h linnast väljas asub, aga Vancouveris näiteks oled selle aja peale juba peaaegu tsivilisatsioonist väljaspool. Ise käin hea ilmaga rattaga tööl ja pole probleemi.

Arsti on mul walk-in kliinikutes tulnud oodata maksimaalselt 15 minutit. Võibolla on ka vedanud, aga ilma igasuguse etteteatamisega on see minu arust päris normaalne. Perearstidega on nagu mujalgi maailmas, aga peale kuuekuist ootamist saime jutule selle arsti juurde keda soovisime - seega ei ole sellegi koha pealt midagi lootusetut.

Aa, ja muide haigekassa koha pealt ei ole Eestiga võrreldes mingit vahet praktiliselt. Lihtsalt see, et siin maksad omast taskust mingi max 50 dollarit kuus kindlustuse eest, aga Eestis võtab tööandja selle sul palgast maha. Kui oled FIE Eestis, siis ei ole vahet mitte mingisugust - pead samamoodi omast taskust maksma. Siin tulevad tööandja poolt tihti lisakindlustusega kaasa tasuta hambaravi ja ravimid, mis on Eestis jällegi tunduvalt kallimad. Pealegi on ravi kvaliteet tunduvalt parem ja põhjalikum - siinne hambaarst võttis minuga kõigepealt ette korraliku töö, sest Eesti arstid olid pooled augud parandamata ja plommidele kaariese alla jätnud. Oleks võinud pigem Eestis kontrolli minemata jätta...

Probleeme on muidugi igal pool maailmas. Kes otsib, see leiab. ;-)

4629 views

soov kolida Canadasse!

postitatud AndrusKKK @ poolt, Sunday, March 06, 2011, 15:20 @ glitch

Varsti jookseb eesti inimestest tühjaks. Omalgi plaan eestist jalga lasta. Ei ole küll veel otsustanud kas Põhja-Ameerika, Austraalia või mõnes Lääne-Euroopa riigis omale uus kodumaa valida.
Kuna valimised võitis endiste kommunistide/karjeristide partei siis on oodata elamistingimuste halvenemist ja elutaseme langust.
jutud käivad, et esimesena pidi ansipi partei avama eesti tööturu kolmandatest riikidest (põhiliselt ida-slaavlased) töölistele, mis omakorda garanteerib niigi madalate palkade külmutamist või isegi languse ja töökohtade vähenemise.
Sellises olukorras pole lootustki, et eestis olukord paranema hakkaks.

2257 views
RSS Feed of thread
2557 Postings in 394 Threads, 193 registered users, 7 users online (0 registered, 7 guests)
RSS Postings  RSS Threads | Contact