Eesti Elu

<< Back to EE newssite

Eesti Elu Foorumid

Back to the forum index
Lineaarne

Sooviks kontakti lambapidajatega

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Saturday, March 03, 2007, 04:07

Sooviksin teada mis tõugu lambaid Kanaadas peetakse. Ja rääkida haigustest mis lammastel tekivad ja kuidas ravida. Tahaks teada ka villast ning käsitööst. Minul on ka lambad.Meeldivad rohkem pehme villaga. Mul on praegu 60 lammast, on valgeid, pruune ja musti.Teid ette tänades Eha.:-) :-P

4879 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Monday, March 05, 2007, 16:45 @ Eha

Päris paljud on seda teemat lugenud aga kahjuks vastuseid pole. Kas eestlaste hulgas lambapidajaid pole või on neil palju tööd ja ei saa mahti siin lehel käia. Ehk soovib keegi rääkida ja näidata oma ilusat käsitööd mida seal kindlasti teete.

4619 views

postitatud Linna Laps poolt, Wednesday, March 07, 2007, 12:12 @ Eha

Päris paljud on seda teemat lugenud aga kahjuks vastuseid pole. Kas
eestlaste hulgas lambapidajaid pole või on neil palju tööd ja ei saa mahti
siin lehel käia. Ehk soovib keegi rääkida ja näidata oma ilusat käsitööd
mida seal kindlasti teete.

Olen lugenud et siin on küll mõni lambapidaja.
Ei tea kas nad EestiElu online lugejad on ja kas nad siis vaatavadki foorumit?

Üks naine, tean, teeb imeilusaid käsitõid. Temast on ajakirjanduses kirjutatud. Mul kahjuks ei tule tema nimi meelde.
Siinsed gaiderid on käinud temal külas. Keegi võiks kirjutada.

4476 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Wednesday, March 14, 2007, 13:58 @ Linna Laps

Aitäh vastuse eest Linna Laps. Kas ka sa ise teed midagi käsitööst? Või on teil internetis kuskil mõni käsitööfoorum?:-)

4435 views

postitatud Linna Laps poolt, Thursday, March 15, 2007, 11:55 @ Eha

Aitäh vastuse eest Linna Laps. Kas ka sa ise teed midagi käsitööst? Või on
teil internetis kuskil mõni käsitööfoorum?:-)

Ma ei tee kahjuks käsitööd. Ma ei saa nii kaua paigal istuda. (sipelgad püksis)
Torontos on vahva ring "Etnograafiline Ring". Nad valmistavad igasuguseid ilusaid esemeid ja õpivad meie rahvakunsti / käsitööd. Nii püsib eesti kultuur siin maal.
Ehk keegi sealt ringist vastaks?

4346 views

postitatud Ants poolt, Friday, March 16, 2007, 06:41 @ Linna Laps

Aitäh vastuse eest Linna Laps. Kas ka sa ise teed midagi käsitööst? Või

on

Ma ei tee kahjuks käsitööd. Ma ei saa nii kaua paigal istuda. (sipelgad
püksis)
Torontos on vahva ring "Etnograafiline Ring". Nad valmistavad igasuguseid
ilusaid esemeid ja õpivad meie rahvakunsti / käsitööd. Nii püsib eesti
kultuur siin maal.

Eesti Elus paistab olevat veel artikkel Etnograafia Ringist. Seal all on ka telefoninumbrid.

http://www.eesti.ca/main.php?op=article&articleid=15499&PHPSESSID=15ec05e6e06e5...

4338 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Saturday, March 31, 2007, 17:08 @ Ants

Torontos on vahva ring "Etnograafiline Ring". Nad valmistavad

igasuguseid

kultuur siin maal.

Eesti Elus paistab olevat veel artikkel Etnograafia Ringist. Seal all on
ka telefoninumbrid.

Tere.Aitäh Ants, selle artikkli leidmisel, aga kommetarid olid juba suletud ja ma ei saanudki sinna kirjutada. Lootsin, et siis keegi käsitööd tegev leiab mu sealt. Seal olid küll telefoni numbrid, aga ei tea kuis siit (Eestist)sinna helistada. Oleks lihtsam kui saaks nende maili aadressi või kodulehe. Kui teil peaks äkki kuskil midagi silma jääma, ehk oleksite nii kena ja saadaks siis mulle. Tänan.:-P

4177 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Saturday, March 31, 2007, 17:19 @ Linna Laps

Aitäh vastuse eest Linna Laps. Kas ka sa ise teed midagi käsitööst? Või

on

Ma ei tee kahjuks käsitööd. Ma ei saa nii kaua paigal istuda. (sipelgad
püksis)
Torontos on vahva ring "Etnograafiline Ring". Nad valmistavad igasuguseid
kultuur siin maal.
Ehk keegi sealt ringist vastaks? Jah, eks kududes ja heegeldades ja õmmeldes peab paigal istuma, aga on ka käsitöid, kus ei pea paigal istuma.:-) Näiteks mulle meeldib viltida ja siis ei saa eriti istuda ega öhel kohal seista. Veel on vahva tegevus, taimedega lõngade värvimine. Kõsi kuskilt nõu ja ehk hakkab sullegi meeldima.:-P :-P

4200 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Friday, April 06, 2007, 14:47 @ Linna Laps

Linna Laps! Rõõmsaid munadepühi.:-) :-P Kirjutasin sulle eelmise vastuse kogematta sinu kirja lõppu.:-( :-(

4109 views

postitatud Linna laps poolt, Tuesday, April 10, 2007, 13:32 @ Eha

Linna Laps! Rõõmsaid munadepühi.:-) :-P Kirjutasin sulle eelmise vastuse
kogematta sinu kirja lõppu.:-( :-(

Kahjuks ei ole mul aega, ega püsivust (sipelgad pükstes) käsitööks.
Õnneks on mul kuldne ämm kes koob ja teeb igasuguseid käsitõid, nende hulgas ka Haapsalu sallid.
Tema ema õpetas temale, et ei tohi kunagi istuda käed rüpes.
Aitäh memm!

4009 views

postitatud Kuduja poolt, Sunday, April 01, 2007, 14:14 @ Eha

Leidsin mõned viited kust võiks edasi küsida.

Merike Katrin Saarniit - oli lambapidaja

The Wooly West

Yarn Harlot kirjutab Nancy Bush'ist

Jõudu tööle!

4119 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Thursday, April 05, 2007, 15:54 @ Kuduja

Häid munade pühi! :-P :-P Need olid head leheküljed, tänan. Sain aru et teile meeldib kududa.Meie kandis (Haapsalus) kootakse ilusat peenikest salli, Haapsalu salli,mis peaks sõrmusest läbi mahtuma tõmmata. Ehk te ka vildite, mulle meeldiks viltida, kuigi eriti ei oska veel. Suvel oli meil väike viltimise õpetus kursus, aga seda oli liiga vähe. Tehti ka hobusega vaipa(hobune rullis enda taga).

4125 views

postitatud Kuduja poolt, Thursday, April 05, 2007, 22:14 @ Eha

Ma koon, aga mitte eriti hästi. Õppisin ema kõrvalt, tema oli tõeliselt hea kuduja.

Mul oli kunagi Haapsalu sall, imeilus. Keegi (mitte mina) arvas, et oleks tark teda pesumasinas kuumas vees pesta. Hoopis väiksem (ja veidi vilditud)sall tuli välja! :crying:

Häid pühi teilegi!

4090 views

postitatud Eha @ poolt, Eesti, Vormsi saar, Friday, April 06, 2007, 15:26 @ Kuduja

Siis peaksid muretsema ilusat, valget, peenikest ühekordset lõnga ja prooviksid kududa uut salli. Olen ka proovinud seda salli kududa aga praegu on pooleli ja ega vist mäletagi kuidas käis. Aga mul on õnneks Haapsalus tuttavaid, kes seda koguaeg koovad ja saab neilt küsida. Neil on igasugu ilusaid Haapsalu salli mustreid ja saaksin ka sind sellega aidata, kui soovi.Siin on saada ka raamat Haapsalu sallipiltidega ja mustritega. Igal aastal toimub nüüd Haapsalu sallipäev ka, aga mis seal tehakse ei tea, pole käinud.

4093 views

postitatud Evi Petser ⌂ @ poolt, Eesti, Thursday, February 09, 2012, 22:15 @ Eha

Kogun lambavilla,pehmet. Pesen ja värvin seda ise ning valmistan ka käsitöid. Lambavillast saab väga palju teha, ja tooted on ilusad, soojad, kestvad.
Müün naturaalset, värvilist ja loodusvärvidega värvitud lõnga-- kõik ise tehtud.

e-post: evilla2@gmail.com

658 views
RSS Feed of thread
2557 Postings in 394 Threads, 193 registered users, 3 users online (0 registered, 3 guests)
RSS Postings  RSS Threads | Contact