Tagasi Kodumaale
Siin foorumis on alustatud juttu kuidas eestist siia (Canadasse) tulla. Minu idee on et prooviks mida kaasmaalased arvavad eestisse tagasipoordumisest. Ise planeerin oma perega tagasi minna jargneval suvel. Paljud minu tuttavad on seda juba teinud ja paljud on lubanud minna lahitulevikus. Mida soovitavavad kallid foorumi - lugejad ? Millega peaks arvestama kui tagasi minna ? Kuidas on hinnad jne. Eestis ?
Tagasi Kodumaale
Siin foorumis on alustatud juttu kuidas eestist siia (Canadasse) tulla.
Minu idee on et prooviks mida kaasmaalased arvavad eestisse
tagasipoordumisest. Ise planeerin oma perega tagasi minna jargneval
suvel. Paljud minu tuttavad on seda juba teinud ja paljud on lubanud minna
lahitulevikus. Mida soovitavavad kallid foorumi - lugejad ? Millega peaks
arvestama kui tagasi minna ? Kuidas on hinnad jne. Eestis ?
Hinnad? Kui soovite elada sama mugavalt kui siin, siis peaaegu samad.
Millega peaks arvestama? Peaks arvestama samade asjadega nagu igasse teise riiki kolimisega.Kõik oleneb ka mineku eesmärgist. Aga põhiliselt tuleb siiski otsast alustada-hankida uued juhiload, meditsiiniabi kaart jne. Ja kui pärast kolme aastat kohapeal olete veel ikka sama õnnelik kui saabumise päeval, võite lugeda oma ettevõtmise õnnestunuks.
Tagasi Kodumaale
suvel. Paljud minu tuttavad on seda juba teinud ja paljud on lubanud
minna
lahitulevikus. Mida soovitavavad kallid foorumi - lugejad ? Millega
peaks
Hinnad? Kui soovite elada sama mugavalt kui siin, siis peaaegu samad.
Millega peaks arvestama? Peaks arvestama samade asjadega nagu igasse teise
riiki kolimisega.Kõik oleneb ka mineku eesmärgist. Aga põhiliselt tuleb
siiski otsast alustada-hankida uued juhiload, meditsiiniabi kaart jne. Ja
kui pärast kolme aastat kohapeal olete veel ikka sama õnnelik kui
saabumise päeval, võite lugeda oma ettevõtmise õnnestunuks.
Ainuke eesmark on toesti ainult kodumaale tagasipoordumine. Tean et palgad on vaiksemad. Mida veel millega peaks arvestama? Tobe kusimus aga see on suur otsus siin. ?
Tagasi Kodumaale
Arvestada võiks ka töövõimalustega.Kui olete juba üle keskea, pole nii kerge enam tööd leida võib olla.Samas pole aga miski võimatu hea tahtmise korral.Eesti riigis on praegusel ajal küllalt head võimalused ennast täiendada ja õppida et kohalikul tööturul konkureeriv olla.Kõik oleneb ikka endast ära.
Tagasi Kodumaale
Ise planeerin oma perega tagasi minna jargneval
suvel.
Kas "tagasi minna" tähendab et oled ise sealt tulnud, või kas sa oled siin Kanadas sündinud ja mõtled "tagasi minna" oma vanemate / vanavanemate sünnimaale (meie ühisele kodumaale)?
Sul on õigus. Paljud on läinud (siin Kanadas sündinuid) ja need kes seal on on väga õnnelikud oma otsuse üle. Seal on hoopis teine elutempo ja kuuldavasti normaalsem pere elu, kuna (jälle kuuldavasti) töökohtades ei ole sama sugune 24/7 tamp peal kui siin Põhja Ameerikas.
Tagasi Kodumaale
Ise planeerin oma perega tagasi minna jargneval
suvel.
Kas "tagasi minna" tähendab et oled ise sealt tulnud, või kas sa oled siin
Kanadas sündinud ja mõtled "tagasi minna" oma vanemate / vanavanemate
sünnimaale (meie ühisele kodumaale)?Sul on õigus. Paljud on läinud (siin Kanadas sündinuid) ja need kes seal
on on väga õnnelikud oma otsuse üle. Seal on hoopis teine elutempo ja
kuuldavasti normaalsem pere elu, kuna (jälle kuuldavasti) töökohtades ei
ole sama sugune 24/7 tamp peal kui siin Põhja Ameerikas.
Olen Eestis sundinud. Tulin siia 15 aastat tagasi. Abiellusin eestlasega jne... Nuud tunnen et oleks aeg minna tagasi. Pohiline on see et tahan et mu laps kasvaks ulesse oma sugulaste keskel. Samas aga on tosi et elu Canadas on vaga kiire ja pingeline. Tean et Eestis pole kerge aga vahemalt tundub see aeglasemana.
Tagasi Kodumaale
Palju on Eestis keskmine palk ?
Palju on keskmise juhi palk ?
Palju on umbes IT experdi (mitte lihtsalt toolisela vaid ++++) palk?
Palju on koka-abi palk jne....
Kas tasub autot siit kaasa viia ? Andke palun konkreetset noud ?
Aitahh!!!!!!!!!!!!!!!
Tagasi Kodumaale
Teeks mingisuguse Klubi Eestlastest kes on Kanadast tagasi Eestisse tulnud. Usun et head kirjanikud nagu Riina Kindlam oskaks kindlalt haid ideesid pakkuda. Samas saaksime uksteisele ja jargnevatele peredele nou pakkuda.
Tagasi Kodumaale
Palju on Eestis keskmine palk ?
Palju on keskmise juhi palk ?
Palju on umbes IT experdi (mitte lihtsalt toolisela vaid ++++) palk?Palju on koka-abi palk jne....
Kas tasub autot siit kaasa viia ? Andke palun konkreetset noud ?Aitahh!!!!!!!!!!!!!!!
keskmine palk 7000eek
juhipalk 12.000-20.000eek
it..hmm ei tea
koka-abi palk kuskil 4000eek
ise olen peakokk palk umbkaudu 10.000
need siis summad peale maksude maksmist..ahjaa ja bensu hind on 15eek L
tere tulemast tagasi..ega siin midagi rõõmustavat pole:)
Tagasi Kodumaale
keskmine palk 7000eek
it..hmm ei tea
Kas need on kuu palgad?
Tagasi Kodumaale
keskmine palk 7000eek
it..hmm ei tea
Kas need on kuu palgad?
tere jah need on kuupalgad arvestatud kuskil 200h kohta kuus
Tagasi Kodumaale
Siinne keskmine kuupalk on $2,500 (arvestades aastase palgaga $30,000) mida nimetakse "keskmiseks" palgaks.
Tagasi Kodumaale
Siinne keskmine kuupalk on $2,500 (arvestades aastase palgaga $30,000)
mida nimetakse "keskmiseks" palgaks.
Sead aga ei tohi ka unustada palju me siin (Canadas) erinevate maksude/taxide peale maksame. Kasvoi votta maja "property tax" mis on isegi vaikese maja pealt Torontos umbes $3000-$5000 dollarit aastas. Bensiin on Eestis kallim aga samas istume me siin tundide kaupa "trafficus" ja raiskame bensiini. Samuti on siin vahemaad tunduvalt pikemad. Kas keegi oskab pakkuda palju on Eestis keskmise pereauto (Ford Taurus voi Mazda 626) taiskindlustus aastas.
Tagasi Kodumaale
Sead aga ei tohi ka unustada palju me siin (Canadas) erinevate
maksude/taxide peale maksame. Kasvoi votta maja "property tax" mis on
isegi vaikese maja pealt Torontos umbes $3000-$5000 dollarit aastas.
Bensiin on Eestis kallim aga samas istume me siin tundide kaupa
"trafficus" ja raiskame bensiini. Samuti on siin vahemaad tunduvalt
pikemad. Kas keegi oskab pakkuda palju on Eestis keskmise pereauto (Ford
Taurus voi Mazda 626) taiskindlustus aastas.
Sead=seda (kalviatuur streikis .....(
)
Tagasi Kodumaale
Ei julge öelda, et minge ikka tagasi, sest elu siin ja elu seal on väga erinevad.
Jah, keskmine palk võib tunduda üpris normaalne numbrites, kuid selle eest saab oluliselt vähem kui siin, kasvõi juba jutuks olnud bensiin - hinnavahe 15x. Sellist odavat puu- ja juurviljade rohkust sealt ka ei leia ning söök üldse on oluliselt kallim.
Kuid selle eest leiad, et saad oma elu elada mobiiltelefoniga ühildudes (parkimine, pangaülekanded, igasugune info jne), võid uppuda igasugustesse kultuurilistesse üritustesse, näha päevade viisi kenasti riides ja hoolitsetud inimesi, nautida põhjamaist kõrgdisaini, rääkida ja teha tööd eesti keeles, anda lapsele väga hea haridus ... ja lihtsalt olla uhke eestlane.
Aga aastane kindlustus uuele keskklassi autole - sundkindlustus (igal autol kohustuslik, katab õnnetuse ohvri kulud) on umbes 3000-3500 krooni aastas, vabatahtlik kaskokindlustus (katab ka õnnetuse põhjustaja kulud jm) umbes 8000-9000 krooni aastas. Keskklassi auto liising on vahemikus 3000-5000 krooni kuus sõltuvalt sissemaksest ja liisingu pikkusest (3-5 aastat). Kardan, et auto transportimine siit sinna ei tasu end ära. Ja eestlased kasutavad oluliselt väiksemate kubatuuridega autosid - tavaline linnaauto on 1,4 - 1,6-se mootoriga.
Millega saaksin veel aidata???
Tagasi Kodumaale
Ei julge öelda, et minge ikka tagasi, sest elu siin ja elu seal on väga
erinevad.
Jah, keskmine palk võib tunduda üpris normaalne numbrites, kuid selle eest
saab oluliselt vähem kui siin, kasvõi juba jutuks olnud bensiin - hinnavahe
15x. Sellist odavat puu- ja juurviljade rohkust sealt ka ei leia ning söök
üldse on oluliselt kallim.
Kuid selle eest leiad, et saad oma elu elada mobiiltelefoniga ühildudes
(parkimine, pangaülekanded, igasugune info jne), võid uppuda igasugustesse
kultuurilistesse üritustesse, näha päevade viisi kenasti riides ja
hoolitsetud inimesi, nautida põhjamaist kõrgdisaini, rääkida ja teha tööd
eesti keeles, anda lapsele väga hea haridus ... ja lihtsalt olla uhke
eestlane.
Aga aastane kindlustus uuele keskklassi autole - sundkindlustus (igal
autol kohustuslik, katab õnnetuse ohvri kulud) on umbes 3000-3500 krooni
aastas, vabatahtlik kaskokindlustus (katab ka õnnetuse põhjustaja kulud
jm) umbes 8000-9000 krooni aastas. Keskklassi auto liising on vahemikus
3000-5000 krooni kuus sõltuvalt sissemaksest ja liisingu pikkusest (3-5
aastat). Kardan, et auto transportimine siit sinna ei tasu end ära. Ja
eestlased kasutavad oluliselt väiksemate kubatuuridega autosid - tavaline
linnaauto on 1,4 - 1,6-se mootoriga.
Millega saaksin veel aidata???
Auto transportimine ja paberivärk Tallinnasse Torontost on ~1200CAD. Hiljuti sai sinna toimetatud paar 2006 Acura't. Kui on olemas normaalses korras auto mida Eestis saab ka parandada ilma probleemideta, siis ehk tasub kaalutleda seda varianti.
Tagasi Kodumaale
Sead aga ei tohi ka unustada palju me siin (Canadas) erinevate
maksude/taxide peale maksame. Kasvoi votta maja "property tax" mis on
isegi vaikese maja pealt Torontos umbes $3000-$5000 dollarit aastas.
Bensiin on Eestis kallim aga samas istume me siin tundide kaupa
"trafficus" ja raiskame bensiini. Samuti on siin vahemaad tunduvalt
pikemad. Kas keegi oskab pakkuda palju on Eestis keskmise pereauto (Ford
Taurus voi Mazda 626) taiskindlustus aastas.
mina maksan peugot 206 /umbes samasugune auto kui mazda 326/ aasta taiskasko (vargus, vandalism, aknad jne) kindlustus ca 5000 eek aastas (auto on 4 aastat vana) uuest peast oli aastamaks natuke üle 6000 eek. kohustuslik kindlustus maksab ca 400-500 eek kvartalis ehk 130-170 eek kuus.
Tagasi Kodumaale
keskmine palk 7000eek
it..hmm ei tea
Kas need on kuu palgad?
Olen 33aastat töötanud õpetajana. Oman erialast kõrgharidust. Palk on u. 1000kr. Puhtalt kätte saan u. 7000kr. Abikaasa saab umbes samapalju. Lapsed on juba tükk aega iseseisva elu peal. Peame end kokkuhoidlikeks inimesteks. Kulukaid lõbusid ega halbu harjumusi ei ole kummalgi.Kõige selle juures peame väga täpselt arvestama, kuidas rahadega välja tulla. Arvame, et oskame seda vaid seetõttu, et oleme tulnud sovjetiriigist. Lisaks kasvatame oma aiamaal juurvilju, teeme hoidiseid.
Kujutan ette, et mujalt siia saabunu saab hakkama vaid juhul, kui tal on välisdmaalt pension saada.Tal võiksid olla ka head äriideed.
Vastasel juhul võib olla ülesaamatult raske.
Soovi korral võite mulle kirjutada.
Tagasi Kodumaale
Olen 33aastat töötanud õpetajana. Oman erialast kõrgharidust. Palk on u.
1000kr. Puhtalt kätte saan u. 7000kr. Abikaasa saab umbes samapalju.
Lapsed on juba tükk aega iseseisva elu peal. Peame end kokkuhoidlikeks
inimesteks. Kulukaid lõbusid ega halbu harjumusi ei ole kummalgi.Kõige
selle juures peame väga täpselt arvestama, kuidas rahadega välja tulla.
Arvame, et oskame seda vaid seetõttu, et oleme tulnud sovjetiriigist.
Lisaks kasvatame oma aiamaal juurvilju, teeme hoidiseid.
Kujutan ette, et mujalt siia saabunu saab hakkama vaid juhul, kui tal on
välisdmaalt pension saada.Tal võiksid olla ka head äriideed.
Minu arvates on Eesti riigis vahemalt kahe eriala esindajate palkadega midagi vaga tosiselt viltu. Opetajad ja politseinikud. Mujal maailmas on need erialad austatud ja hasti makstud. See on ka loomulik. Olen ise Eestis keskooli lopetanud (vene ajal) ja pean utlema et pedagoogide tase on Eestis tunduvalt korgem kui siin.
Tagasi Kodumaale
Palk on u. 1000kr ja puhtalt kätte saan u .7000......Õpi vigadeta kirjutama kulla õpetaja..ise veel eesti keele õpetaja... uiui.
See jupike porgandipeenart ja paar rääbakat marjapõõsast Teid küll ei toida ja 15 000 eest arvuti ostmine ei ole just kokkuhoid ning küllalt kulukas lõbu.Halbu harjumusi on ka kuhjaga....laste mõnitamine ja taga kiusamine koolis ei ole just eriti hea harjumus.
Kängsta
> > keskmine palk 7000eek
it..hmm ei tea
Kas need on kuu palgad?
Olen 33aastat töötanud õpetajana. Oman erialast kõrgharidust. Palk on u.
1000kr. Puhtalt kätte saan u. 7000kr. Abikaasa saab umbes samapalju.
Lapsed on juba tükk aega iseseisva elu peal. Peame end kokkuhoidlikeks
inimesteks. Kulukaid lõbusid ega halbu harjumusi ei ole kummalgi.Kõige
selle juures peame väga täpselt arvestama, kuidas rahadega välja tulla.
Arvame, et oskame seda vaid seetõttu, et oleme tulnud sovjetiriigist.
Lisaks kasvatame oma aiamaal juurvilju, teeme hoidiseid.
Kujutan ette, et mujalt siia saabunu saab hakkama vaid juhul, kui tal on
välisdmaalt pension saada.Tal võiksid olla ka head äriideed.
Tagasi Kodumaale
keskmine palk 7000eek
it..hmm ei tea
Kas need on kuu palgad?
Vabandust! Eelmises kirjas oli viga. 10000!
Tagasi Kodumaale
Minul on küll päris mõru nii mõnigi kord end eestlasena tunda.
Keskmist palka saavad ilmselt suhteliselt vähesed-see tuleb aritmeetilise tehtena nende arvelt ,kelle sissetulekud on väga suured.
Sobivat tööd pere ja laste kõrvalt pole just kerge leida ja näiteks kui peab Tallinnasse(kus on enamik töökohti)iga päev tööle sõitma,siis on sõit küllalt kallis.
Hiljuti otsisin kuude kaupa tööd,mis võimaldaks 50 km kauguselt tööl käia Tallinna ja näiteks pakuti müüja kohta tunnitasuga 20-25 eek/t,millest edasi-tagasi sõidule oleks kulunud ligi 100 kr päevas-ega sellest suurt midagi järele ei jääkski!
Tööd otsides jäi silma näiteks fakt,et 20 eek pakuti kiirabibrigaadis abilisele,kes haigeid tõsta aitab ja ajakirjanduses leidis arutelu selle üle,et ligikaudu sama palk on Pärnumaa päästeteenistuses töötavatel meestel!
Kui te nüüd veidi arvutate,siis saate võib-olla aru ,et ega sellest suurt elamiseks ja pere ülalpidamiseks jätku-egas muidu pole paljud mehed Soome või mujale ehitusele läinud.
Osades firmades pidavat siiski näiteks ehitaja palgad siiski Soomele järele jõudma.
Kohati on ikka nii masendav,et tahaks siit ära...
Selline olukord on liiga esiplaanile seadnud paljudel just materjaalsed huvid-mis on ju mõistetavgi kui see ei toimuks vaimsete väärtuste arvel!
See jälle omakorda tingid väga palju äraostetavust...kahjuks!
Nii,et selline on minu jaoks see üldine foon.
Muidugi on ju veel üks vaatenurk,millest vaadata...nimelt kuidas kellegi saatus on ja mil määral me sada muuta saame.
Mina usun,et me paeme siin elus teatud kogemused kindlasti kätte saama ja küllap on nii neid kellejaoks on vaja tagasi tulla kui neid ,kes siit iga hinna eest lähevad mujalt õnne otsima...igal juhul olge kõik terved ja ÕNNE!
Tagasi Kodumaale
Arvan, et Eestisse tagasipöördumine ei ole väga keeruline materiaalsest seisukohast, pigem on vabas maailmas kasvanud ínimestel raske, voibolla isegi voimatu harjuda siin koikjal lokkava sovjetliku mentaliteediga ja äärmise sallimatusega. Soovitaks koigil lugeda eelmises Eesti Ekspressis Viivi Luige kolumni Torjutud mälestused,(www.ekspress.ee), kus ta nimetab Eestis levivaid motteviise metslaste yhiskonnale omaseks.
Tagasi Kodumaale
Tere,
need kes on eestist välisriikidesse elama asunud ja kimbutab koduigatsus soovitatakse kylastada kodumaad. Paari nädala pärast tahetakse valdavas enamuses tagasi "lääne yhiskonda".
Kui sa just "rikas" inimene ei ole, siis on Eesti äärmiselt kallis riik elamiseks.
Arusaamatuks jäävad ka juhtide(kesk-tipp) otsused, nôuk aja mentaliteet kohati, pugealikkus ametnikel Euronormide ees jne.
Olen 3 aastat Ontarios elanud.
Edu tagasipöördumisel!
Tagasi Kodumaale
Tere,
need kes on eestist välisriikidesse elama asunud ja kimbutab koduigatsus
soovitatakse kylastada kodumaad. Paari nädala pärast tahetakse valdavas
enamuses tagasi "lääne yhiskonda".Kui sa just "rikas" inimene ei ole, siis on Eesti äärmiselt kallis riik
elamiseks.Arusaamatuks jäävad ka juhtide(kesk-tipp) otsused, nôuk aja mentaliteet
kohati, pugealikkus ametnikel Euronormide ees jne.Olen 3 aastat Ontarios elanud.
Edu tagasipöördumisel!
Mul on just erinevad kogemused. Tunnen oma 15 inimest kes on viimase 5-8 aasta jooksul tagasi Eestisse lainud Canadast. Suhtlen aeg-ajalt paljudega nendest. Siiani on nad koik oma otsusega vaga rahul. Keegi ei taha siia tagasi tulla. Pole neist keegi eriti "rikas" aga vabalt tulevad nad koik toime.
Tagasi Kodumaale
Tips tagasipöördujaile. Kui Eesti ei vaheta ûmber teatud juhilubasid, diplomeid vôite teha seda mônes teises EL riigis.
Tagasi Kodumaale
Tips tagasipöördujaile. Kui Eesti ei vaheta ûmber teatud juhilubasid,
diplomeid vôite teha seda mônes teises EL riigis.
Seda on hea teada! Kaua tohib eestis KAnada lubadega soita?
Tanan
Tagasi Kodumaale
Tahaks siinjuures mainida, et rahul on nad kindlasti. Kuna Kanadas teenitud raha muutub siin ju 10-kordseks. Ja palgamäärad on ju ka erinevad. Hea meel on inimeste pärast, kel hästi läheb. Ka minul käivad kodumaal külas ikka äraläinud sugulased. Siia tulles tunduvad nagu rikkurid, mängivad lausa "laia lehte" oma vaeste sugulaste ees. Vaesed selles suhtes, et meie palgad ja meie rahasuhted ei võimalda seda. Kuna Kanadakad saavad endale lubada kodumaal uhkelt süüa restodes, siis peame kahjuks neile viisakalt ütlema, kuule ma ei saa tulla, mul on teisi asjaajamisi ja lähed ise raha arvestades perele süüa ostma. Kui ka neil ükskord kodumaal elades kanada raha otsa saab, siis vast saavad täpselt aru, mida tavainimene siin elades peab arvestama. Kuid vaevalt seda aega tuleb, sest tavaliselt ei tulda ennem tagasi, kui välismaal on pension välja teenitud. Ja siis on ka head päevad kindlustatud. Keegi eespool mainis, et peale mõnda nädalat soovitakse isegi väljamaale tagasi. Kahjuks on pidanud ka minu poeg minema mujalt elamiseks võimalusi otsima. Ja paistab, et õnnestus, sest tahab oma noore pere lastega järgi viia. Las lähevad, vähemalt ei pea toidulaua pärast muret tundma. Meie vanemad inimesed saame ikka hakkama, meie nõudmised on juba väiksemad. Kuigi tahaks ka reisida, maailma näha, tahaks isu järgi kõike poest osta jne. Olen nõus, et võimalusi meie kodumaal on antud. Kui oled hakkaja, oskad ka siin omadega välja tulla ja ka midagi ise ära teha. Aga , teha saavad ikka need , kel on algkapitali. Ise töötan haige abikaasa kõrvalt SPA-s. Kas sa oled kuulnud, palju seal teenida on võimalik? Ja see palk tuleb jaotada abikaasaga kahe peale, maksta maksud, osta süüa ja miinustesse jäänud arvetega ka veel hakkama saada. Arvuti pani abikaasa ise vanadest kokku. Tänu Jumalale, et on tarkust- saab suhelda vähemalt. Nii et pole meil siin sündinutele asi sugugi nii ilus ja kerge. Keskmine palk tekib suur + väike : kahega = keskmine.
Tagasi Kodumaale
No ma ei saa aru, kust kohast selline halin jälle tuleb... Mis tähendab ei ole raha, et süüa osta? No otsi siis kallis inimene omale teine töö! Ja poeg läheb välismaale, et söögimurest jagu saada - on ta luuser Eestis on ta samasugune ka välismaal. Kunas ometi lõpeb see värdjalik omale tuha pähe raputamine ja hädaldamine? Oleks aeg üle saada oma vaese ja hädas sugulase mentaliteedist! Mis tähendab et raha on kümnekordne kui Eestisse tulla? No hinnad on ju ka või mis? Kui see raha numer nii oluline on siis koli Ungarisse, saad 15x rohkem forinte oma krooni eest. Selline tüüpiline neegri hädaldamine aga seda on veel proovitud peita võlts tagasihoidlikuse taha.
Tahaks siinjuures mainida, et rahul on nad kindlasti. Kuna Kanadas teenitud
raha muutub siin ju 10-kordseks. Ja palgamäärad on ju ka erinevad. Hea meel
on inimeste pärast, kel hästi läheb. Ka minul käivad kodumaal külas ikka
äraläinud sugulased. Siia tulles tunduvad nagu rikkurid, mängivad lausa
"laia lehte" oma vaeste sugulaste ees. Vaesed selles suhtes, et meie
palgad ja meie rahasuhted ei võimalda seda. Kuna Kanadakad saavad endale
lubada kodumaal uhkelt süüa restodes, siis peame kahjuks neile viisakalt
ütlema, kuule ma ei saa tulla, mul on teisi asjaajamisi ja lähed ise raha
arvestades perele süüa ostma. Kui ka neil ükskord kodumaal elades kanada
raha otsa saab, siis vast saavad täpselt aru, mida tavainimene siin elades
peab arvestama. Kuid vaevalt seda aega tuleb, sest tavaliselt ei tulda
ennem tagasi, kui välismaal on pension välja teenitud. Ja siis on ka head
päevad kindlustatud. Keegi eespool mainis, et peale mõnda nädalat
soovitakse isegi väljamaale tagasi. Kahjuks on pidanud ka minu poeg minema
mujalt elamiseks võimalusi otsima. Ja paistab, et õnnestus, sest tahab oma
noore pere lastega järgi viia. Las lähevad, vähemalt ei pea toidulaua
pärast muret tundma. Meie vanemad inimesed saame ikka hakkama, meie
nõudmised on juba väiksemad. Kuigi tahaks ka reisida, maailma näha, tahaks
isu järgi kõike poest osta jne. Olen nõus, et võimalusi meie kodumaal on
antud. Kui oled hakkaja, oskad ka siin omadega välja tulla ja ka midagi
ise ära teha. Aga , teha saavad ikka need , kel on algkapitali. Ise töötan
haige abikaasa kõrvalt SPA-s. Kas sa oled kuulnud, palju seal teenida on
võimalik? Ja see palk tuleb jaotada abikaasaga kahe peale, maksta maksud,
osta süüa ja miinustesse jäänud arvetega ka veel hakkama saada. Arvuti
pani abikaasa ise vanadest kokku. Tänu Jumalale, et on tarkust- saab
suhelda vähemalt. Nii et pole meil siin sündinutele asi sugugi nii ilus ja
kerge. Keskmine palk tekib suur + väike : kahega = keskmine.
Tagasi Kodumaale
Häbi kuulata sellist juttu, olen eelkõnelejaga laias laastus nõus. Mõistan, et kõigil ei ole kerge, aga see ei ole ainult nii Eestis vaid ka Kanadas ja igal pool maailmas. Aga milleks sellest internetis pasundada ja endale (ja ka teistele eestlastele) häbi teha ,see jääb arusaamatuks. Väga vabandan, aga kui restoranis käimine nii tähtis on siis ikka saab küll. Mis puutub arvutustesse, siis suur palk/väike palk = keskmine palk... mida siis selle aritmeetilise keskmise väljatoomisega lugupeetud autor öelda tahab? Nii seda keskmist arvestatakse jah.
Tagasi Kodumaale
Millegipärast minu vastus sellistele "vastustele" ei ole ilmunud. Kuid okei! Vabandan Teie austatud Nokk ja too teine, et Teie tundeid riivasin. Vastan veelkord: 1.restoranis käimine ei olegi oluline, vaid fakt, et sa ei saa endale lubada kaasa minna. 2. Oma tööd ma armastan väga ja ei plaani seda vahetada. Sest see, mida ma suudan inimestele pakkuda oma tööga, paneb mind seda tegema. Näha nende tänulikke silmi, see on juba midagi väärt. Aga seda julgen südamest öelda, et töö ise on häbiväärselt vähe tasustatud. 3. Poeg ei mul mingi luuser. Tegi tööd siin eesttis ja teeb ka välismaal. Poole aastaga on end ka seal tõestanud ja on väga hinnatud töömees. Ja pealegi, on kasvanud tubli inimene- ei ole ka meid hätta jätnud. Nii, et küllap pääseme ka meie restorani, kui see nii oluline on mõne arvates. 4. See on selge, et raskusi on igal maal ja igal maal on erinevaid inimesi. 5. Selge on ka see, et igal maal on inimesi, kes näevad asju vaid oma mätta otsast. Nii, et ärge andke hinnanguid, ja ärge tulge õpetama, et mida te virisete. Virisemist ei olnud, vaid faktide väljatoomine, mille ees aga tahetakse silmi kinni pigistada. Olge rahus- saame ka oma oludes hakkama- lihtsalt vaid võrdlesin erinevate inimeste erinevaid võimalusi. Vabandan ärritamise pärast.
Tagasi Kodumaale
Minagi teen tööd mis mulle meeldib, kuid mis ei maksa eriti palju palka.
Mina ka ei saa lubada endale restoraanis söömist väga tihti.
Mõni on ainult raha peal väljas.
Elul on palju rohkem pakkuda.
Ainus kahatsus on, et väikese palgaga ei saa reisida.
Tagasi Kodumaale
Tänan sind Anna! Tore on kuulda, et on teisigi, kes ei pea raha kõige olulisemaks. Jah, nii palju uut ja toredat on siiski siin maailmas. Nii kui sinagi, nii on minulgi kahju vaid sellest, et jah, väikese palgaga ei saa reisida. Aga reisida on tore, näed uusi inimesi ja erinevaid maid. Kuid elada tahan siin, kus sündisin. Kujutan ette, et kui oleksin kuhugi väljamaale tööle läinud, siis kindlasti teadmisega, et tulen tagasi.
Tagasi Kodumaale
Tubli, tubli. Arusaamatuks jääb ainult see, et kui oled eluga rahul - vaene, aga ikkagi õnnelik - siis milleks sellest teistele rääkida?
Tagasi Kodumaale
Ah, mõtetu oli kommenteerida. Intrigandid keeravad ikka su mõtted tagurpidi. Ei ole ma sugugi õnnelik vaesena, vaid lihtsalt inimesena. Ja raha ma ei karda, kui saab olema rohkem, oskan ka elada. On tulnud igasugust üle elada. Sul tundub olevat kogemuste vähesus. Raha lihtsalt ei tohi inimest uhkeks ja ülbeks teha, et ei näe enam teisi enda kõrval.
Tagasi Kodumaale
Unustasin veel ühe fakti - JP, sa vist ei ole neid kommentaare siin eespool lugenudki, vaid minu oma. Ehk näeksid rohkem, kui teisi ka loeksid.
Tagasi Kodumaale
Noh, on keegi "tagasi pöördunud" kah siis? Lennujaamast möödasõitmisest pole keegi vist kaugemale saanud. Kesse ikka idaeuroopas käia tahab mingil muul eesmärgil kui investeerimine "emerging markets"-itesse või vanalinnas koos itaallaste ja inglastega joomine.
Elate Kanadas oma maailmas kivi all peidus. Kanada immigrandid.
Tagasi Kodumaale
Noh, on keegi "tagasi pöördunud" kah siis? Lennujaamast möödasõitmisest
pole keegi vist kaugemale saanud. Kesse ikka idaeuroopas käia tahab mingil
muul eesmärgil kui investeerimine "emerging markets"-itesse või vanalinnas
koos itaallaste ja inglastega joomine.
Elate Kanadas oma maailmas kivi all peidus. Kanada immigrandid.
Eksid Martin Eksid...
Tagasi Kodumaale
Mina elan Eesti, Vormsi saarel. Tore oleks,kui keegi tuleks tutvuks ka Vormsi saarega ja leiaks, et see on tore ja rahulik koht kus oma elu sisse seada. Meil oleks väga vaja noori peresid ja lapsi. Talvel elab saarel umbes 200-250 inimest, aga suvel on muidugi palju rohkem. On palju suvekodusid.Koolis on praegu 18 õpilast ja lasteaias vist nats vähem(ei tea täpselt).Minu üks laps lõpetab kevadel 9. klassi(see on kõige suurem klass-5 last).Ja väikeses koolis on lastel hea, õpetaja alati sinuga.
Tagasi Kodumaale
Mina elan Eesti, Vormsi saarel. Tore oleks,kui keegi tuleks tutvuks ka
Vormsi saarega ja leiaks, et see on tore ja rahulik koht kus oma elu sisse
seada. Meil oleks väga vaja noori peresid ja lapsi. Talvel elab saarel
umbes 200-250 inimest, aga suvel on muidugi palju rohkem. On palju
suvekodusid.Koolis on praegu 18 õpilast ja lasteaias vist nats vähem(ei
tea täpselt).Minu üks laps lõpetab kevadel 9. klassi(see on kõige suurem
klass-5 last).Ja väikeses koolis on lastel hea, õpetaja alati sinuga.
Oi kuidas tahaks Vormsil elada. Seal on ainult vist see probleem, et tööd on vähe. (palgatööd) Vähemalt arvan nii.
Tagasi Kodumaale
Kui päris aus olla, eks see on jah probleem. Aga ma tean et praegu me püüame tegelda ka sellega, et praam käiks hommikul ja õhtul hiljem.Siis oleks ka võimalik käia linnas tööl. Ja kui oleks saarele tulijaid, saaks ehk midagi välja mõelda. Sügiseks on kindlasti mõnd õpetajat juurde vaja.
Tagasi Kodumaale
calculating bastards
Tagasi Kodumaale
Mina olen ilmeselt kõige edukama Kanadas sündinud eestlane, kes tagasi Eestisse läinud on.
Minu firmade ja varade väärtus on hetkel ca 50 miljonit Eesti krooni.Tegelen pangandus- ja kinnisvaraäris.
Kanadas olin lihtne ehitustööline.Eestlased austavad väliseestlasi ja see annab suure eelise äris.
Tagasi Kodumaale
Mina olen ilmeselt kõige edukama Kanadas sündinud eestlane, kes tagasi
Eestisse läinud on.Minu firmade ja varade väärtus on hetkel ca 50 miljonit Eesti
krooni.Tegelen pangandus- ja kinnisvaraäris.Kanadas olin lihtne ehitustööline.Eestlased austavad väliseestlasi ja see
annab suure eelise äris.
Vähemalt ühe asja oled sa ära õppinud Eestis. KÕIGE KÕIGE KÕIGE parem, rikkam jne.... Samuti selle ärapanemise mentaliteedi. Kas omal ei ole häbi siin kekutada. Inimesena tegid sa oma väärtuse nulliks. Kui ma õieti tean, siis sinu "firmad" tegelevad kinnisvaraga, seega lõpp on lähedal, mull on lõhkemas.
Tagasi Kodumaale
Mina olen ilmeselt kõige edukama Kanadas sündinud eestlane, kes tagasi
Eestisse läinud on.Minu firmade ja varade väärtus on hetkel ca 50 miljonit Eesti
krooni.Tegelen pangandus- ja kinnisvaraäris.Kanadas olin lihtne ehitustööline.Eestlased austavad väliseestlasi ja see
annab suure eelise äris.
Näh , veel üks kes eesti majade hinnad lakke on löönud.
USA-s antakse juba emapiimaga kaasa et aktsiate ja kinnisvaraga spekuleerimine teeb sinust ingli.
Kui teie "Company"-s hea palga peal oleksin, oleksite kõige suurem sõber maailmas, loomulikult.
Klimbi toob kurku selline tekst.
See ei ole mingi "Koju tagasi pöördumine" ... nagu juba enne olen kirjutanud - see on "Investing in Emergins markets".
Teatud soomest pärit inimesed tundsid end kah eestis jumalatena 90-ndate alguses (+ sõbrustasid vene "mafioosnikutega" jne).
Aga muidu, respect.
(Huvitab muidu, et kuidas nii suurel ärimehel aega on minigit eesti.ca foorumit lugeda .. just besides the point)
Tagasi Kodumaale
Kui see oli üldse Tanel Soots.
Tagasi Kodumaale
Naera või katki - eestlased austavad välis-eestlasi!!!
Eestimaa eestlased on väliseestalaste suhtes kadedad, õelad ja tigedad. Teada on ju, kuidas väliseestlasest minister ja ka muid poliitikategelasi alatul viisil "väljasöödi" st. oma töökohtadelt niimoodi minema kupatati. Ollakse veel jube kadedad, sest eakatel väliseestlastel on head pensionid ja saavad nii lahedalt elada.
Mul omalgi kogemus, kui Eestisse elama asusin. Enne Eestisse elama asumist, käisin tihti Eestis sugulaste pool, aitasin neid igat moodi, peamiselt muidugi rahaliselt. Siis kandsid mind mu sugulased nö. kätel. Asi muutus silmapilkselt, kui ma Eestisse elama asuda ja isalt päritud 4 korteriga majas ühe korteri omale elamiseks soovisin. Peale seda algas psühhoterror! Aga missugune! Küll püüdsin heaga ja rahuga kõike parandada, aga absoluutselt mittemidagi ei aidanud. 2.a. pidasin nii oma "kallite" sugulaste igasugustele õelutsemistele, kiusamistele, närimistele ja näägutamistele vastu, siis müüsin kõik maha ja läksin tagasi. Muidugi oleks võinud Eestis mujale kolida, aga ka muud asjad, nagu tervishoiusüsteem, arstid, eriarstid on raskesti kättesaadavad, veel puudusid Eestis ka sõbralikud ja lahkelt naeratavad kaupluste müüjad, ametnikud jt. Elementaarse viisakuse sõnu, nagu "tänan" ja "palun" kasutamist ei kuulnudki ja üldse puudusid inimeste rõõmsad näod nii tänaval, kui ka mujal avalikes kohtades.
Aga edu neile, kes otsustavad tagasi minna!
Tagasi Kodumaale
Naera või katki - eestlased austavad välis-eestlasi!!!
Eestimaa
eestlased on väliseestalaste suhtes kadedad, õelad ja tigedad.Teada on
ju, kuidas väliseestlasest minister ja ka muid poliitikategelasi alatul
viisil "väljasöödi" st. oma töökohtadelt niimoodi minema kupatati.
Ollakse veel jube kadedad, sest eakatel väliseestlastel on head pensionid
ja saavad nii lahedalt elada.
Mul omalgi kogemus, kui Eestisse elama asusin. Enne Eestisse elama
asumist, käisin tihti Eestis sugulaste pool, aitasin neid igat moodi,
peamiselt muidugi rahaliselt. Siis kandsid mind mu sugulased nö. kätel.
Asi muutus silmapilkselt, kui ma Eestisse elama asuda ja isalt päritud 4
korteriga majas ühe korteri omale elamiseks soovisin. Peale seda algas
psühhoterror! Aga missugune! Küll püüdsin heaga ja rahuga kõike parandada,
aga absoluutselt mittemidagi ei aidanud. 2.a. pidasin nii oma "kallite"
sugulaste igasugustele õelutsemistele, kiusamistele, närimistele ja
näägutamistele vastu, siis müüsin kõik maha ja läksin tagasi. Muidugi
oleks võinud Eestis mujale kolida, aga ka muud asjad, nagu
tervishoiusüsteem, arstid, eriarstid on raskesti kättesaadavad, veel
puudusid Eestis ka sõbralikud ja lahkelt naeratavad kaupluste müüjad,
ametnikud jt. Elementaarse viisakuse sõnu, nagu "tänan" ja "palun"
kasutamist ei kuulnudki ja üldse puudusid inimeste rõõmsad näod nii
tänaval, kui ka mujal avalikes kohtades.
Aga edu neile, kes otsustavad tagasi minna!
No näed, jälle üks ilus "success story". Sai jälle siin ära panna päriseestlastele.
Ega eesti mingi lapsepõlve muinasjutumaa ei ole.
Pensionaril on loomulikult maailma nr.1 riigis Canadas parem elada, no doubt about it.
Eestis oleks võinud oma sugulastele vähem tähelepanu pöörata ja teistele rohkem tuge pakkuda.
Oleks võinud kah üritada eesti inimesi aidata arstina töötades vms, eestis leidub veel väga häid arste kes missioonitundega oma tööd teevad, kuigi enamus on euroopa liidu avanedes ära kolinud. Eestis on see inimeste ühisteadvuses et kõik tahavad välismaale kolida ja võtavad eestis viimast mis võtta on.
Eesti ei ole mingi USA, kus igalühel peab keep-smiling näol olema - eestis käib igaüks oma kodu juures tööl, loksub hommikul koos teistega tööle, teenindab teisi päev otsa ja loksub õhtul tagasi, ... kui kliendiks on mõni venelane või ameeriklane, peab muidugi rohkem tähelepanu pöörama ja viisakam olema jne. , ju siis arvati et te oma eestlane olete.
Soomes näiteks müüja kes ilusasti naeratas, röögatas mulle et ID kaart peab olema kui kaardiga alkoholi tahan osta ja teises kohas lubati mulle politsei kutsuda - soomes, nagu ka USA-s, on igalühel see suure territoorimi tunnetus veres, et igaleühele lubatakse kohe peksa anda, aga eestis ollakse ikka üksteise vastu viisakad.
Tagasi Kodumaale
Martin, millises Eestis sa elad? Marial oli absoluutselt õigus. Kui oled terve elu siin elanud, siis sa tõesti ei pane seda kõike tähele. Puudub võimalus võrrelda. Sa mainisid et Eestis on VEEL arste, kes teevad väga head tööd. Jah nõustun sinuga, maru raske on neid aga leida. Väga valus on vaadata näiteks kui hoolimatult isegi väikeste lastega arstid käituvad. Kuna sulle perearst tegi/tellis viimati EKG, röntgeni, proovid jne, et ENNETADA haigusi.... Probleem pole Eestis mitte see, et Eesti riik on vaesem, vaid probleem on suhtumises. Olen ka üks nendest kes tuli suure hurraaga Eestisse elama, pärast paari aastat siin leian aga, et sellel ei ole mõtet enam. Tee silmad lahti ja vaata mis toimub ümberringi.
Tagasi Kodumaale
Lääne-Euroopas ja Kanadas on inimesed nii ära hellitatud , kogu aeg on ainult mina-mina-mina - arst peab kõik ette ja taha ära tegema ja kõik peavad poputama.
Ma olen ise ka paksudest vene muttidest arstide juures käinud kas Mustamäe haiglas või Tõnismäel.
Muidugi on mul ükskõik samamoodi nagu kõigil teistel, ma müüks ka kõik eestis maha nagu enamus inimesi teeks ja saadaks kõik pikalt.
Kõik ei tule eestisse vaheltkasu teenima või siit midagi tagasi saama või odavat tööjõudu palkama.
Siin on inimeste kodu ja sõbrad ja inimestel on kodumaa armastus ja kohusetunne ja soov tööd teha ja eesti noorte heaks midagi ära teha.
Kindlasti läheksin ka Kanadasse kui mul seal hea mugav oleks ja rahateenimise võimalus - 100% kindel ,,, aga see jääb unistuseks.
Paljud noored tulevad juba USA-st ja soomest, inglismaalt tagasi et kodus olla.
Ma olen elanud mitu aastat inglismaal ja käinud igalpool skandinaavias ja Kanadas ja tean igat kohta eestimaal, ma tean kuidas asjad käivad.
Good luck, fat spoilt american bastards.
Tagasi Kodumaale
Siin on inimeste kodu ja sõbrad ja inimestel on kodumaa armastus ja
kohusetunne ja soov tööd teha ja eesti noorte heaks midagi ära teha.
Martin, mulle meeldivad väga sinu sõnad! Oleks et kõik eestlased niimoodi tunneksid!
Tagasi Kodumaale
Martin, mulle meeldivad väga sinu sõnad! Oleks et kõik eestlased niimoodi
tunneksid!
Ega ma mingi naiivne loll ei ole. Eesti vanasõna ütleb et "Loll saab ka kirikus peksa".
Eestlastel on nüüd alles 2 aastat olnud võimalus vabana euroopas töötada. Inimene saab ainult siis ennast kindlana tunda kui ta teistest üle on, aga osad edukad eesti inimesed kipuvad oma positsiooni kuritarvitama.
Ega USA-s ka see elu meelakkumine ei ole - igal pool käib "survival game".
Tagasi Kodumaale
Inimene saab ainult siis ennast kindlana tunda kui ta teistest üle on, aga
osad edukad eesti inimesed kipuvad oma positsiooni kuritarvitama.
Ega USA-s ka see elu meelakkumine ei ole - igal pool käib "survival game".
Just! Meile, kes Kanadas sündinud ja pered kasvatanud, on kodu siin ja meie inimesed, ühiskond, ja nii edasi.
Igal pool on "survival game". Meie "survival game" on et eestlust säilitada siinpool lompi ja kasvatada noori eestlasteks. Samal ajal püüame oma igapäevast leiba teenida, elu elada, toimetada, makse maksta ja perekonna ja sõprade eest hoolitseda.
Lõppudelõpuks on see "survival game" meil kõigil ühine.
Tagasi Kodumaale
Just! Meile, kes Kanadas sündinud ja pered kasvatanud, on kodu siin ja
meie inimesed, ühiskond, ja nii edasi.
Igal pool on "survival game". Meie "survival game" on et eestlust
säilitada siinpool lompi ja kasvatada noori eestlasteks. Samal ajal püüame
oma igapäevast leiba teenida, elu elada, toimetada, makse maksta ja
perekonna ja sõprade eest hoolitseda.
Lõppudelõpuks on see "survival game" meil kõigil ühine.
Hästi. On ainult positiivne kui Kanadast või ükskõik kust tulevad eestisse rikkad ja haritud või andekad inimesed, ükskõik mis eesmärgiga või ükskõik mis motiividega, oleks tore kui neid rohkem tuleks.
Eespool öeldi et Kanadast on eestisse hea tulla kuna eestlastel on suur austus Kanada inimeste vastu ja ma loodan et see nii ka on.
Mina pooldaks täielikult sellist trendi, et rohkem eesti inimesi saaks Kanadasse elama headele töökohtadele ja Kanadast eetisse tuleks rohkem inimesi.
Minul endal mingit võimalust kanadas tööd saada ei ole, aga see on juba teine teema.
Mina täpselt ei tea, aga Ameerika mandril on kindlasti rohkem vabadust ja võimalusi kui eestis või isegi euroopas (mis on muidugi juba subjektiivne .. inglased ju näiteks ei salli üldse ameeriklasi ega USA riiki üldiselt)
Tagasi Kodumaale
Mina läksin Canadast Eestisse tagasi umbes 5 aastat tagasi. Praeguseks on palk 700 000 krooni, sealt lähevad maha maksud. Lisaks muud hüved nagu auto, kindlustused, bensiin, telefon etc. Jah, keskmine palk on 7000 krooni - minu tutvusringkonnas ei ole kedagi, kes nii vähe teeniks. Elada ei ole paha minu meelest. Elamispinnad on läinud kalliks, minu meelest umbes sama mis Canada linnades. Üldse on mul tunne, et ega elukallidusel suurt vahet ei ole. Ilmselt on asi nii, et mõni asi on kallim, mõni odavam. Mina ei kahetse, et tagasi tulin.
Tagasi Kodumaale
Viimase(2005) linnada pingerea kohaselt on Tallinn tugevasti elukalliduselt tôusnud.
Odavam on näiteks TORONTOS, Washington DC jne.
Mina läksin Canadast Eestisse tagasi umbes 5 aastat tagasi. Praeguseks on
palk 700 000 krooni, sealt lähevad maha maksud. Lisaks muud hüved nagu
auto, kindlustused, bensiin, telefon etc. Jah, keskmine palk on 7000
krooni - minu tutvusringkonnas ei ole kedagi, kes nii vähe teeniks. Elada
ei ole paha minu meelest. Elamispinnad on läinud kalliks, minu meelest
umbes sama mis Canada linnades. Üldse on mul tunne, et ega elukallidusel
suurt vahet ei ole. Ilmselt on asi nii, et mõni asi on kallim, mõni
odavam. Mina ei kahetse, et tagasi tulin.
minna
peaks
Tagasi Kodumaale
Mina läksin Canadast Eestisse tagasi umbes 5 aastat tagasi. Praeguseks on
palk 700 000 krooni, sealt lähevad maha maksud. Lisaks muud hüved nagu
auto, kindlustused, bensiin, telefon etc. Jah, keskmine palk on 7000
krooni - minu tutvusringkonnas ei ole kedagi, kes nii vähe teeniks. Elada
ei ole paha minu meelest. Elamispinnad on läinud kalliks, minu meelest
umbes sama mis Canada linnades. Üldse on mul tunne, et ega elukallidusel
suurt vahet ei ole. Ilmselt on asi nii, et mõni asi on kallim, mõni
odavam. Mina ei kahetse, et tagasi tulin.
700 000 aastas siis jah? (veider trükkida selliseid numbreid foorumisse)
See teeb siis u. 50 000 kuus. Norm eduka juhtivtöötaja palk eestis.
Muidugi oleks huvitav teada mis tööd Ermo teeb ja kes ta on, aga ega seda ju ei räägi, ainult uhkustavad.
Tagasi Kodumaale
Järjekordne naljamees. Palgatöölistest tippjuhid ei suuda ka enamasti sellist palka välja teenida. Ütleme nii et Kanada palgataseme suhtes oleks see nii umbes $250,000
Tagasi Kodumaale
Järjekordne naljamees. Palgatöölistest tippjuhid ei suuda ka enamasti
sellist palka välja teenida. Ütleme nii et Kanada palgataseme suhtes
oleks see nii umbes $250,000
Eestis on palju neid "naljamehi". Isegi anonüümselt on vaja ju foorumis kelkida olematu palgaga. Tüüpiline ärapanija. Kahjuks on eestis selliseid troppe väga palju. Mul töötab tuttav ühe suurpanga komisjonis, kus otsustatakse võla- ja leasingu taotluste üle. Ütles et see eesti jõmmumehe mentaliteet on kohutav. Enamus neid "kallite" autode ja Tiskre pappmajade omanikke maksab võlgasid laste toidu arvelt. Ükskõik mida pangas kokku ei valetaks ja numbritega ei mängiks, pea-asi et saaks naabrist,sõbrast jne. kallima auto ja uhkema maja. Jube mõelda mis Eestis toimuma hakkab, kui euribor veel tõuseb. 90% laenuvõtjatest puudub igasugune mänguruum ja siin võetakse tavaliselt laenu ka lahtise intressiga - see on ju võtmise ajal odavam.
Tagasi Kodumaale
No need argumendid küll paika ei pea... Pakun et tippjuhi palk ALGAB umbes selisest tasemest. Ja mist tähendab, Sinu väide, et Kanada palgataseme juures oleks see 250 000 dollarit? Martin - töötan IT sektoris ja seega ei ome suurt vahet kus kohas ma füüsiliselt elan. Umbes sama palka saaks ma Eestis, mujal Euroopas või Kanadas. Ja ei ole selline palk enam haruldane Eestis. Ahjaa, vahepeal on palk tõusnud 800 000 peale.
Järjekordne naljamees. Palgatöölistest tippjuhid ei suuda ka enamasti
sellist palka välja teenida. Ütleme nii et Kanada palgataseme suhtes
oleks see nii umbes $250,000
Tagasi Kodumaale
Mina teenin veel rohkem. Minu palk on 10 miljonit kuus. Mul on 7 seeria BMW ja uhke kipsloss. Mul on palju teenijaid. Varsti ostan Saaremaa ja Hiiumaa ära, saab suvitamas käija.
Ma ei saa pikemalt lobiseda siin. Pean minema pudeleid korjama, see on mul n.ö hobi. See aitab ka teenijatele s.t. naisele ja lastele toitu osta. Suured miljonid on mul kõik hästi investeeritud. Viimane sent läkski auto rentimise võla katteks.
Tagasi Kodumaale
No ega sinna ei saa palju parata kui Sa loll oled, Oma viga ikka. Tüüpiline luuseri jutt.
Tagasi Kodumaale
Mina olen siis kõige rikkam Kanadas sündinud Eestlane ja samal ajal kõige rikkam Eestlane, sest et see väärtus mida mina annan faktile et ma saan oma kodumaal elada ja saan emakeelt igapäevaste asjaajamistes kasutada on hindamatu. Tulge koju!
Tagasi Kodumaale
Kahjuks on nii mõnigi siinsetest kommenteerijatest loonud Sulle Eestist vale pildi. Õige on, et keskmine palk Eestis küünib vaevu seitsmetuhande kroonini. See kui keegi Ermo saab tõesti 700 000 tõestab veelkord seda kui paljud saavad vähem kui eesti keskmist 7000 krooni kuus ( arvestade seda kuidas keskmist palka arvutatakse). Eesti suurlinnades on palgad paremad ( Tallinnas ja Tartus) Maakohtades aga on valla peale vaid mõned, kes teenivad üle 10 000.Igakuine lastetoetus on näiteks 300 krooni kuus. 300 krooni eest saab lapsele vast uue paari teksapükse. Korralik jope maksab vähemalt 500 krooni ja saapad teine sama palju. Kooliharidus on küll tasuta kuid koolis käimisega on kulutusi palju. Õppevahendid tuleb enamasti ise osta, sama on huvialaringidega ja need kulutused ületavad mitmekordselt selle lapsetoetus raha.Üks hea asi on Eestis see, et lastele pakutakse( küll mõõduka tasu eest) koolides ja lasteaedades sooja sööki lõunaks.
Küsisid IT spetaialistide palkade kohta. IT spetasialistidest on Eestis suur puudus ja seetõttu on nad ka üpris hästi makstud. Muidugi pead sa arvestama sellega, et eesti IT tase on kõrge ja kriitiliselt hindama oma oskusi. Head IT spetsialistid teenivad tõesti 30 000 ja rohkemgi. Töönädal on Eestis enamasti 40 tundi ning ettenähtud puhkus neli nädalat aastas.
Kerge eestis pole, eriti kui sul on lapsed, aga tule kohale ja veendu ise.
Tagasi Kodumaale
arvestama kui tagasi minna ? Kuidas on hinnad jne. Eestis
Mul oleks möned küsimused,kas oleks vöimalik Teiega suhelda meili teel?
Tagasi Kodumaale
minna
peaks
arvestama kui tagasi minna ? Kuidas on hinnad jne. Eestis
Mul oleks möned küsimused,kas oleks vöimalik Teiega suhelda meili teel?
Saatsin sulle e-maili läbi Eesti Elu ankeedi.
Tagasi Kodumaale
Tere,
kui soovite tagasi Eestimaale tulla, peaks kindlasti arvestama mornimate ja mittenaeratavate inimestega, kes möllavad oma evolutsiooniprobleemidega.
Sotsiaalsed kindlustused võrreldes Canadaga on olematud.
Enne naasmist peaks olema kogutud kapital edaspidiseks eluks. Kui see on olemas, siis hinnad on canadalaste jaoks odavad ja siin on hea elu ning ilus loodus. Kui on sõbrad-sugulased ka veel ees ootamas, siis tere tulemast!
Tagasi Kodumaale
arvestama kui tagasi minna ? Kuidas on hinnad jne. Eestis ? No mida pergele head te siit eestist leida loodate???!!Te lugege neid foorumeid siin ja näete kui toredad võivad ikka eestlased olla......ma tahaks siit ainult minema...nõme rahvas!!!
Tagasi Kodumaale
Eestlane on arg inimollus, miks tolgendate kahe koha vahel nagu Toronto ja Eesti...
Te rumalad eestlased kanadas, olete natuke totakad, ehk laisad. Kas te perverdid ka teate, Kanada on suur ja lai. Olete kunagi British Columbias käinud....wow...Gods Country.
Teie Kanada elamus piirdub Torontoga. See on haige piirkond, palun võtke kätte, reisige....Kui te jooksikud ainult teaks mida pakub British Columbia tegijatele...irw...$$$$$$$
Olin kunagi Torontos, ehh, nalja number....elage, arenege
Tagasi Kodumaale
:surprised: :surprised:
Eestlane on arg inimollus, miks tolgendate kahe koha vahel nagu Toronto ja
Eesti...
Te rumalad eestlased kanadas, olete natuke totakad, ehk laisad. Kas te
perverdid ka teate, Kanada on suur ja lai. Olete kunagi British Columbias
käinud....wow...Gods Country.
Teie Kanada elamus piirdub Torontoga. See on haige piirkond, palun võtke
kätte, reisige....Kui te jooksikud ainult teaks mida pakub British
Columbia tegijatele...irw...$$$$$$$
Olin kunagi Torontos, ehh, nalja number....elage, arenege:surprised: :lookaround:
Tagasi Kodumaale
Või BC jooksikuid hakkavad pead jälle tõstma. Kuulda on et seal on ilus. Teile teadmiseks ainult, et nii Canadas kui ka mujal maailmas on palju ilusamaid kohti. Raha pidi ka sealkandis (BC) piisavalt liikuma. Kes kasvatab kanepit müügiks, kes koeri müügiks, elu missugune. Mina seal aga ei elaks. Toronto võib haige linn olla - ei vaidle vastu, aga BC,s elab liiga palju haigeid inimesi ja see seltskond mulle ei istu.
Tagasi Kodumaale - - Migratsioonifond abiks
Austatud Eesti seltside ja ühenduste esindajad!
Kirjutan teile Sihtasutuse Eesti Migratsioonifond nimel.
Eesti Migratsioonifond moodustati 1992. aastal Eesti Vabariigi Valitsuse poolt eesmärgiga toetada rände- ja integratsiooniprotsesse Eesti rahvuse ja kultuuri säilimise huvides. Sihtasutuse üheks peamiseks tegevuseks on migrantide nõustamine ja vajadusel rahaliselt toetamine.
Üheks Eesti Migratsioonifondi poolt toetust saavaks grupiks on pikka aega tagasi (reeglina vähemalt 10 aastat) Eestist emigreerunud või välismaal sündinud eestlased, kes soovivad tagasi Eestisse elama tulla.
Pöördume teie, välisriikides tegutsevate Eesti organisatsioonide poole koostööpalvega info edastamisel. Kui Te teate Eesti rahvusest või kodakondsusest inimesi või nende järglasi, kes soovivad Eestisse tagasi pöörduda ning vajavad selleks nõu ja toetust, palun teavitage neid Eesti Migratsioonifondi poolt pakutavast abist:
Saame pakkuda nõu ja abi elu-, töö- või õpingukoha leidmisel Eestis ning vajalike dokumentide vormistamisel. Vajadusel saame tagasipöördujat toetada ka rahaliselt (reisipiletite ostmiseks, isiklike asjade transpordiks, administratiivseteks kuludeks, esialgse eluaseme saamiseks) kuni 35 000 Eesti krooni ulatuses.
Täpsem info toetuse taotlemise tingimuste ja protseduuri kohta on http://www.migfond.ee/ee/pages.php?action=view&page_id=50. Eesti Migratsioonifond on hiljuti trükkinud ka tagasipöördumistoetust tutvustavad infovoldikud eesti, vene ja inglise keeles, mida saab alla laadida meie kodulehelt:
Eesti keeles: http://www.migfond.ee/ee/files/tagasip_est_1.jpg ja http://www.migfond.ee/ee/files/tagasip_est_2.jpg
Vene keeles: http://www.migfond.ee/ee/files/tagasip_rus_1.jpg ja http://www.migfond.ee/ee/files/tagasip_rus_2.jpg
Inglise keeles: http://www.migfond.ee/ee/files/tagasip_ing_1.jpg ja http://www.migfond.ee/ee/files/tagasip_ing_2.jpg
Valmis voldikuid saame saata ka postiga, palun tellige nii palju kui vaja.
Vabandan, kui saatsin selle kirja ka organisatsioonidele, mille tegevusvaldkond ei puutu kokku meie poolt saadetud infoga. Kui Te aga teate sobivamaid kontakte, palun edastage see kiri neile.
Kui Teil on täiendavaid küsimusi ja/või ettepanekuid, oleme väga tänulikud Teie tagasiside eest.
Lugupidamisega
Ede Jaanso
Juhatuse liige
Sihtasutus Eesti Migratsioonifond
Paavli 1, Tallinn
Tel. 6505941
Fax: 6505942
www.migfond.ee
Tagasi Kodumaale - - Migratsioonifond abiks
Hea idee küll aga vähemalt finants abi ei laiene nendele kellel on ka Canada kodakondsus. (veebilehel on kirjas et ei tohi olla teise riigi kodanik). Kui isik on siin (Canadas) elanud 10 aastat ja pole suutnud kodakondsust saada ega ka 3500 CAN dollarit kõrvale panna, siis mina sellist küll eestisse tagasi ei tahaks. Sellise võiks saata ameerikasse... Torontos ei tea ma kedagi kes sellele kriteeriumile vastaksid, postituste põhjal on illegaalid ja muidu selline kontingent Vancouveri kanti kogunenud.
Siin on lõige nende veebilehelt tingimuste kohta......
Eesti kodakondsusesse kuuluv või Eesti elamisluba omav etniline eestlane:
- kes on Eestist emigreerunud üldjuhul vähemalt 10 aasta eest või sündinud välisriigis;
- kes on säilitanud sideme eesti kultuuriruumiga või soovi ja võimaluse sellega ühineda;
- kes vajab oma majandusliku ja sotsiaalse seisundi tõttu toetust Eestisse tagasipöördumiseks.
Üldjuhul ei maksta tagasipöördumistoetust kui taotleja kuulub peale Eesti kodakondsuse ka mõne muu riigi kodakondsusesse.
Cheap True Religion Jeans Outlets Sale
Men's jeans folded trousers style is now considered to be the trend. This does not mean you should simply throw away your tight or straight True Religion Womens Straight Leg jeans. The former is still a good style. There are a lot of style men's jeans. The fundamental question is straight. This is a very wild style does not require any thinking, will soon be able to wear Dachu own favorite style. Again, this is easy to match the shirt, let your afternoon leisure walk, but right. This true religion outlet is very basic.
true religion outlet is not important? Do not care of connect with your true religion outlet? This is because the reason you have not met a true religion outlet that beats your heart. YOKA MEN will teach you how to identify your winter classic true religion outlet, tease up your love addiction of true religion True Religion Skinny outlet.true religion decided to not only take the true religion womens road, after all, in a year, people have a few months need it. So we see true religion has launched more and more fashion series, including Super Ray of down jacket shorts, think that how do you wear a pair of shorts that is down jacket material? If none of these fashion items we can try, then one pair of true religion with high-top sneakers can be your best choice, olive green nylon and suede materials, while True Religion keep warm it still with a classic European LOOK!
Tagasi Kodumaale
Tervist,
Kui Teil selle vastu midagi pole, siis palun kirjutage minu emaili aadressil kindziulis2000@yahoo.com. Elan Eestile väga lähedal ja olen mõlgutanud mõtteid sinna peale 40 aasta möödumist tagasi minna. Kuid pole seda veel teinud.
ENG